هدف از این مقاله، ارائه اطلاعات کلی در مورد درمان وسواس فکری-اجباری و تشویق افراد مبتلا به این اختلال به دنبال کمک و یافتن راهکارهای مناسب برای بهبودی است.

وسواس فکری-اجباری (OCD) اختلالی شایع و ناتوان‌کننده است که با افکار وسواسی (افکار ناخواسته و آزاردهنده) و رفتارهای اجباری (اعمالی که برای کاهش اضطراب ناشی از افکار وسواسی انجام می‌شوند) مشخص می‌شود. این اختلال می‌تواند زندگی افراد را به طور قابل توجهی تحت تاثیر قرار دهد و باعث ایجاد مشکلات در روابط، شغل و زندگی روزمره شود.

خوشبختانه، وسواس فکری-اجباری قابل درمان است. با یافتن راهکارهای مناسب و یاری رساندن به خود، می‌توانید از چنگال وسواس رهایی پیدا کنید و زندگی آرامی را تجربه کنید.

فهرست مطالب

وسواس چیست؟

حواس خود را منحرف کنیدبیماران مبتلا به وسواس(OCD) وسواس ها، اجبارها یا هر دو را دارند.

وسواس ها افکار، تصاویر ذهنی یا تکانه هایی هستند که ناراحت کننده و بازگشت پذیر هستند.

اجبارها فعالیت هایی هستند که افراد احساس می کنند باید انجام دهند تا از احساس اضطراب رهایی یابند یا از وقوع چیزهای بد جلوگیری کنند. بیشتر افراد مبتلا به OCD هم از وسواس ها و هم از اجبارها رنج می برند.

علت های وسواس چیستند؟

درمان وسواسدلیل اصلی وسواس OCD ناشناخته است ژن ها در این اختلال نقش دارند. اعضای خانواده مبتلایان اغلب به این اختلال و دیگر اختلالات اضطرابی مبتلا هستند. با این حال ژن ها به تنهایی OCD را تبیین نمی کنند. به نظر می رسد یادگیری و استرس های زندگی در این اختلال نقش دارند.

مطالعات نشان می دهد که 90 درصد افراد افکاری مشابه با افکار OCD دارند. با این حال به نظر می رسد مبتلایان OCD نسبت به افراد دیگر از این افکار بیشتر ناراحت می شوند. اغلب افکاری که مبتلایان را نگران می کنند برخلاف عقاید و ارزش های آن ها هستند. برای مثال یک مرد بسیار مذهبی از ارتکاب کفر می ترسد یا مادری که عاشق فرزند خود می باشد از صدمه زدن به او می ترسد.

به دلیل ان که افراد مبتلا به OCD در مورد این افکار ناراحت هستند سعی در اجتناب از آنها دارند. اغلب آنها خودشان را مجبور می کنند که فکر کردن به این افکار را متوقف کنند. مشکل این است که هرچه شما بیشتر سعی کنید در موردچیزی فکر نکنید بیشتر به آن فکر خواهید کرد. می توانید خودتان این را امتحان کنید: سعی کنید 60 ثانیه به یک فیل فکر نکنید اولین چیزی که به ذهن شما می آید همان چیزی است که سعی در اجتناب از ان دارید ـ یک فیل

وقتی افراد در می یابند که نمی توانند از افکار ناراحت کننده اجتناب کنند اغلب روی به روش هایی می آورند که احساس می کنند کمتر اضطراب زاست. آن‌ها ممک است فعالیت هایی مثل شستشوی زیاد یا خواندن دعا در سکوت را انجام دهند. این کار معمولا آنهارا تسکیل می دهد.

درمان شناختی رفتاری برای اختلال وسواسی چیزی چگونه عمل می کند؟

افراد مبتلا به OCD می ترسند که اگر به خودشان اجازه دهند در مورد فکرهای وسواسی بدون انجام اجبارها فکر کنند بیشتر و بیشتر مضطرب شوند و در مقابل آنها نتوانند مقاومت کنند آنها اغلب میترسند دیوانه شوند.

هدف درمان شناختی رفتاری این است که به شما کمک کند یاد بگیرید می توانید اضطرابتان را بدون انجام اجبارها کنترل کنید. شما راهبردهای مقابله ای یاد می گیرید که کمک می کند اضطراب کمتری احساس کنید. علاوه بر این یاد می گیرید که اگر به جای اجتناب از ترس ها با آنها روبرو شوید آنها برطرف خواهند گردید باور این گفته ممکن است مشکل باشد اما حقیقت دارد درمانگر شما کمک می کند تا به تدریج با چیزهایی که بیشترین ترس ها را برای شما ایجاد می کنند روبرو شوید تا جایی که اعتماد پیدا کنید که بدون اجبارها می توانید ترس هایتان را اداره کنید. درمانشناختی رفتاری برای OCD 20 جلسه طول می کشد. برای افرادی که علائم شدیدتری دارند درمان ممکن است بیشتر طول بکشد.

درمان وسواس

وسواس مانند داشتن دید تونلی است: شما توانایی دیدن یا اهمیت دادن به هر چیزی خارج از موضوع وسواس خود را از دست می دهید. وسواس بخشی از زندگی روزمره شما می شود و می تواند با ترس مرتبط باشد. وسواس با اعتیاد فرق می‌کند که باعث می‌شود کسی هرگز احساس رضایت نکند. غلبه بر وسواس کار ساده ای نیست، اما زمانی که یاد بگیرید چگونه از تغذیه کردن وسواس خودداری کنید و انرژی خود را به سمت افراد و علایق جدید هدایت کنید، آزادی در دسترس شما خواهد بود. سوال خیلی از افراد این است که با وسواس چه کنم؟ با ما باشید …

جهت دریافت مشاوره با دکتر با شماره 09373628819 تماس بگیرید

مرحله اول – آزاد کردن ذهن

کمی از منبع وسواس خود فاصله بگیرید. وقتی نسبت به کسی یا چیزی وسواس دارید، قرار گرفتن در نزدیکی آن می تواند فکر کردن به چیز دیگر را غیرممکن کند. هر چه به وسواس خود نزدیکتر باشید، دست از فکر کردن به آن دشوارتر خواهد بود. فاصله گذاری فیزیکی بین خود و وسواس به شما کمک می کند تا فاصله ذهنی نیز خاصل شود. در ابتدا سخت خواهد بود، اما به زودی احساس خواهید کرد که طلسم وسواس کم کم ضعیف شده.

وسواس نسبت به یک فرد نشانه یک رابطه ناسالم است. شما باید ارتباط خود را با فردی که در مورد او وسواس ناسالم ایجاد کرده اید محدود کنید. زمانی را صرف پرت کردن حواس خود با چیزهای دیگر، یافتن راهی برای حرکت به سمت چیز دیگری یا چیز بزرگتر کنید.

شاید شما به یک سرگرمی خاص مانند بازی ویدیویی مورد علاقه خود وسواس دارید. اگر اینطور است، بازی را با حذف آن از روی رایانه یا دادن کنسول خود به یکی از دوستانتان فراموش کنید.

بیشتر بخوانید:افسردگی فصلی چیست؟

مرحله دوم – وسواس را تغذیه نکنید

وسواس را تغذیه نکنیدتغذیه وسواس را متوقف کنید. تغذیه وسواس می تواند کمی لذتبخش باشد، بنابراین ترک این عادت واقعاً سخت است. فقط فکر کردن به منبع وسواس، کنترل آن را بر شما تقویت می کند. برای شکستن وسواس، باید آن را گرسنه نگه دارید. به عنوان مثال، اگر به یک سلبریتی وسواس دارید، از صحبت کردن در مورد آنها با دوستان خود دست بردارید. دیگر به توییتر آنها نگاه نکنید و تصور نکنید که قرار گذاشتن با آنها چگونه خواهد بود. هرچه فضای مغز بیشتری را به وسواس خود بدهید، شروع به مصرف بیشتر خواهد کرد.

قطع تغذیه وسواس کار آسانی نیست. ممکن است متوجه شوید که در حال انجام یک بازی‌ ذهنی هستید، مثلا اینکه به خودتان بگویید قبل از اینکه این وسواس را متوقف کنید، برای آخرین بار به صفحه فیس بوک یک نفر نگاه کنید. اما اگر می‌خواهید وسواس‌تان را کنار بگذارید، باید درست زمانی که می‌خواهید بیشترین افراط را داشته باشید، از خودتان جدا شوید.

گاهی اوقات یک وسواس آنقدر قوی است که هر چقدر هم که بخواهید آن را گرسنه نگه دارید ادامه می یابد. مهم نیست که چقدر تلاش می‌کنید که خودتان را از آن جدا کنید، ممکن است افکارتان همچنان به وسواس شما بازگردد. اگر اینطور است، به خودتان سخت نگیرید – هنوز هم می توانید وسواس خود را شکست دهید، فقط کمی زمان بیشتری می برد.

مرحله سوم –حواس خود را منحرف کنید

حواس خود را از افکار وسواسی خود منحرف کنید. قطع کردن افکار وسواسی شما بسیار ساده تر از انجام دادن است. وقتی فکر کردن و صحبت کردن در مورد موضوع مورد علاقه تان احساس خوبی دارد، چرا هرگز نمی خواهید آن را متوقف کنید؟ به خاطر داشته باشید که چرا می خواهید بر این وسواس غلبه کنید: بنابراین می توانید از گذشته آن را ببینید و از چیزهای دیگری که زندگی ارائه می دهد لذت ببرید.

وقتی افکار وسواسی به وجود می‌آیند، چند محرک حواس‌پرتی خوب را در کنار هم قرار دهید تا دیگر در سوراخ خرگوش نیفتید. در اینجا چند راه خوب برای پرت کردن حواس وجود دارد:

نوعی ورزش بدنی انجام دهید که مغز شما را نیز اشغال کند. دویدن و پیاده روی ممکن است بهترین گزینه برای شما نباشد، زیرا زمان زیادی برای فکر کردن به وسواس فکری خود خواهید داشت. صخره نوردی، غارنوردی یا ورزش گروهی را امتحان کنید که هم ذهن و هم بدن شما را درگیر می کند.

آثار داستانی برای حواس پرتی عالی هستند. یک کتاب جدید بردارید یا فیلمی با مضامینی تماشا کنید که هیچ ربطی به وسواس فعلی شما ندارد.

در لحظه‌ای که افکارتان در حال منحرف شدن هستند و به یک حواس‌پرتی اضطراری نیاز دارید، سعی کنید کمی موسیقی پخش کنید، با یک دوست تماس بگیرید (برای صحبت در مورد هر چیزی غیر از وسواس فکری خود)، خواندن یک مقاله خبری جذاب یا بازگشت به کار.

جهت دریافت نوبت مشاوره با کلینیک روانشناسی دکتر امیدوارخدا تماس برقرار نمایید.09373628819

مرحله چهارم – روی چیزهایی که نادیده گرفته اید تمرکز کنید

روی چیزهایی که نادیده گرفته اید تمرکز کنیدوقتی وسواس دارید، برای هیچ چیز دیگری وقت ندارید – مانند ادامه کار، تقویت روابط خود و دنبال کردن علایق خارج از وسواس. وقتی شروع به صرف وقت خود برای چیزهای دیگر در زندگی خود کنید، زمان زیادی برای فکر کردن به وسواس فکری خود نخواهید داشت.

ترمیم روابطی که از آنها غفلت کرده اید، راهی عالی برای غلبه بر وسواس است. دوستان و خانواده شما از بازگشت شما خوشحال خواهند شد و ایده ها، مشکلات و نمایش های جالب و جدیدی را برای تعامل با آنها ارائه می دهند. فکر کردن به چیز جدیدی برای تغییر احساس خوبی خواهد داشت!

بسیاری از مردم متوجه می شوند که دفن کردن خود در محل کار می تواند مانع از تسلط بر افکار وسواسی شود. کار شما هر چه که باشد، تمرکز خود را بر ارائه بهترین های خود بگذارید.

مرحله پنجم – بودن در حال را یاد بگیر

در حال حاضر. آیا شما یک شخص رویاپرداز هستید؟ شما می توانید ساعت ها را با فکر کردن به کسی یا چیزی که به آن وسواس دارید تلف کنید. اما وقتی در یک مکان نشسته اید و افکارتان همیشه در جای دیگری است، چیزی را که درست در مقابل شماست از دست می دهید.

اگر آماده‌اید از وسواس دست بردارید، تمرین حواس‌پرتی را بیاموزید. به این معناست که به جای فکر کردن به گذشته یا آینده، کاملاً در حال حاضر بودن.

حواس خود را درگیر کنید و واقعاً آنچه را که در اطرافتان می گذرد احساس کنید. در این لحظه چه بویی، می بینید، می شنوید و چشیده اید؟ به جای اینکه مدام به چیز دیگری فکر کنید، دقیقاً جلوی چشمانتان چه اتفاقی می افتد، توجه کنید.

وقتی مردم با شما صحبت می کنند، واقعاً به صحبت های آنها گوش دهید. اجازه دهید به جای اینکه در حالی که سرتان در ابرها است، غافلگیرانه سرتان را تکان دهید، جذب گفتگو شوید.

وقتی متوجه شدید افکارتان به وسواس تبدیل می‌شوند، ممکن است یک مانترا داشته باشید که بتوانید آن را بخوانید. تکرار چیزی ساده مانند «نفس بکش»، «اینجا باش» یا «من اینجا هستم» ممکن است افکار شما را به زمان حال برگرداند.

بیشتر بخوانید:آیا می توان افسردگی را به کمک دستگاه rtms درمان کرد؟

مرحله ششم – درمان شناختی رفتاری (CBT) را دریافت کنید

درمان شناختی رفتاری (CBT) را دریافت کنیداین نوع درمان ممکن است راهی برای متوقف کردن فکر کردن به یک محرک وسواسی نداشته باشد، اما برای تضعیف پیوند بین افکار وسواسی و محرک های روزمره کار می کند. رویکرد شناختی رفتاری باعث می‌شود که با زندگی، فکر کردن و انجام کارها راحت‌تر شوید. مدیریت وسواس کمی ساده تر می شود.

CBT همچنین می تواند برای توسعه یک کلمه یا عمل استفاده شود که می تواند افکار وسواسی را “شکست” دهد و به شما امکان می دهد روی چیز دیگری تمرکز کنید.

شکل گیری عادات جدید

روابط خود را با افراد دیگر تقویت کنید

اگر نسبت به فردی وسواس دارید، گذراندن وقت با شخص دیگر یکی از بهترین راه ها برای ایجاد تغییر است. تمام انرژی که روی موضوع وسواس خود ریخته اید اکنون صرف شناخت شخص دیگری می شود. برای یک کلاس ثبت نام کنید، در پارک ها معاشرت کنید، یا دوستان فعلی خود را بهتر بشناسید. نزدیک شدن به افراد دیگر به شما کمک می کند تا متوجه شوید که دنیا چقدر مسائل بیشتری از وسواس منحصر به فرد شما برای شما دارد.

از مقایسه افراد جدید در زندگی خود با فردی که به او وسواس دارید خودداری کنید. سعی کنید به جای اینکه آنها را به شکل دیگری درآورید از ویژگی های منحصر به فرد آنها لذت ببرید. حتی اگر وسواس شما یک شخص نیست، ملاقات با افراد جدید می تواند کمک بزرگی باشد. آن‌ها شما را با دیدگاه‌ها و ایده‌هایی آشنا می‌کنند که قبلاً با آن‌ها مواجه نشده‌اید.

علایق جدید را دنبال کنید

شاید «آزمایش چیزهای جدید» به نظر راه حلی برای هر مشکلی باشد، چرا که واقعاً می تواند کارساز باشد. یادگیری یک مهارت جدید یا بهتر شدن در یک فعالیت قدیمی می‌تواند مغز شما را بیدار کند و تغییری در دیدگاه شما ایجاد کند که به شما کمک می‌کند از بلاتکلیفی که در آن هستید خلاص شوید.

برای مثال، اگر از رفتن به موزه‌های هنری و تماشای فیلم‌های خارجی متنفر هستید و وسواس دارید، اکنون فرصتی برای شماست که به خاطر یک شخص خاص در فعالیت‌هایی که از آنها اجتناب کرده‌اید، غوطه‌ور شوید.

بیشتر بخوانید:چگونه به فردی که دچار افسردگی است، کمک کنیم؟

در برنامه روزانه خود تغییراتی ایجاد کنید

اگر وسواس شما تا حدی توسط عادات شما تقویت شده است، مانند اینکه هر روز مسیر خاصی را برای رفتن به محل کار خود انتخاب می کنید تا بتوانید از محله همسر سابق خود عبور کنید، وقت آن است که اوضاع را تغییر دهید. برای لحظه‌ای فکر کنید: کدام عادت‌ها را باید ترک کرد زیرا به شما کمک می‌کنند تا ناامیدانه وسواس داشته باشید؟ احتمالاً می توانید فوراً به پاسخ برسید.

تلاش زیادی برای تغییر روال خود انجام دهید – در ابتدا سخت خواهد بود، اما باید قبل از مدت طولانی متوجه تفاوت در قدرت افکار وسواسی خود شوید. در اینجا چند تغییر وجود دارد که ممکن است به شما در ایجاد یک تغییر ذهنی کمک کند:علایق جدید را دنبال کنید

  • مسیر متفاوتی را برای رسیدن به محل کار یا مدرسه انتخاب کنید
  • در یک باشگاه ورزشی متفاوت ورزش کنید، یا در زمان دیگری از روز به باشگاه بروید تا از دیدن فردی که به او وسواس دارید خودداری کنید.
  • هر روز به مدت 15 تا 20 دقیقه مراقبه ذهن آگاهی را تمرین کنید
  • به جای اینکه اول صبح آنلاین شوید و ایمیل خود را چک کنید و وب کنید، روز خود را با مدیتیشن، دویدن یا پیاده روی سگ خود شروع کنید.
  • آخر هفته ها به مکان های تفریحی مختلف بروید
  • هنگام کار به موسیقی های مختلف گوش دهید

زندگی خود را تغییر دهید

اگر از وسواس و عدم کنترل افکار و عادات خود خسته شده اید، با ایجاد برخی تغییرات شخصی، کنترل را پس بگیرید. ممکن است شدید به نظر برسد، اما گاهی اوقات لازم است همه چیز را تغییر دهید تا به خودتان نشان دهید که هنوز قادر به انجام آن هستید. چیزی را در زندگی خود انتخاب کنید که نماد وسواس شما باشد و کاری انجام دهید تا دوباره احساس تازگی داشته باشد.

شاید برای شما، تغییر ظاهر به معنای تغییر چیزی در ظاهر شما باشد. اگر موهایتان را بلند کرده اید چون فکر می کنید فردی که به او وسواس دارید اینطوری دوستش دارد، چرا همه چیز را تغییر ندهید و آن را کوتاه نکنید؟

با یک درمانگر صحبت کنید

گاهی اوقات یک وسواس آنقدر عمیق است و آنقدر قوی است که خلاص شدن از شر آن به تنهایی غیرممکن است. اگر به نظر می رسد که نمی توانید وسواس خود را تحت کنترل داشته باشید و این بر توانایی شما برای شاد بودن تأثیر می گذارد، یک قرار ملاقات با یک درمانگر تنظیم کنید. یک مشاور حرفه‌ای می‌تواند ابزارهایی را در اختیار شما بگذارد که بتوانید با استفاده از آنها کنترل افکار خود را دوباره به دست آورید و دوباره مسئولیت زندگی خود را بر عهده بگیرید.

اگر افکار تکرار شونده خاصی دارید که از بین نمی‌روند، یا اگر مجبور هستید مناسک خاصی را بارها و بارها تکرار کنید، ممکن است یک اختلال اضطرابی به نام اختلال وسواس فکری-اجباری (OCD) داشته باشید. اگر چنین است، مهم است که برای دریافت کمک اقدام کنید تا به درمان ها و داروهای مورد استفاده برای درمان OCD دسترسی داشته باشید.

بیشتر بخوانید: علائم افسردگی شدید در زنان {راهنمای تشخیص و درمان }

با وسواس چه کنم؟ تبدیل وسواس به چیزی مثبت

وسواس را به چیزی سازنده تبدیل کنید

تبدیل وسواس به چیزی مثبتهمه وسواس ها بد نیستند. در واقع، بسیاری از مردم زندگی خود را صرف تلاش برای یافتن “اشتیاق” خود می کنند – همان موضوعی که میل به یادگیری بیشتر و سخت تر کار کردن را در آنها القا می کند. اگر وسواسی پیدا کرده اید که شما را پر از هدف می کند، بسیاری شما را بسیار خوش شانس می دانند. به عنوان مثال، اگر در صنعت نجوم کار می کنید و نفس می کشید، و تنها کاری که می خواهید انجام دهید این است که وقت خود را صرف مطالعه و یادگیری در مورد آن کنید، ممکن است بتوانید وسواس خود را به یک شغل موفق تبدیل کنید.

حتی اگر وسواس شما ممکن است به چیزی مانند دکترا در رشته نجوم منجر نشود، هنوز هم می توانید آن را به چیزی سازنده هدایت کنید. شاید شما در مورد شایعات افراد مشهور وسواس دارید و نمی توانید از خواندن روزنامه ها دست بردارید. چرا یک وبلاگ شایعه پراکنی یا حساب توییتر راه اندازی نمی کنید تا آنچه را که یاد گرفته اید به اشتراک بگذارید؟

اجازه دهید وسواس شما، الهام بخش خلاقیت شما باشد

اگر وسواس شما یک شخص است، می توانید از آن انرژی برای خلق چیزی زیبا استفاده کنید. برخی از بهترین نویسندگی، هنر و موسیقی تاریخ ریشه در وسواس دارند. اگر کسی هست که نمی توانید به او فکر نکنید، احساسات نافرجام خود را در یک شعر، آهنگ یا نقاشی بریزید.

با افرادی وسواس مشابه دارند وقت بگذارید

یک وسواس ممکن است مشکل به نظر برسد تا زمانی که گروهی از افراد را کشف کنید که دقیقاً همان چیز را دوست دارند. هر چیزی که به آن وسواس دارید، احتمالاً تنها شما نیستید. افراد دیگری را پیدا کنید که عاشق چیزی هستند که شما دوست دارید تا بتوانید اطلاعات را به اشتراک بگذارید و از صحبت بی پایان در مورد آن لذت ببرید. خواه بزرگ‌ترین طرفدار یک تیم فوتبال خاص باشید، نمی‌توانید از تماشای همه چیزهایی که یک بازیگر زن خاص در آن ظاهر می‌شود دست بردارید، یا تمام شب را بیدار می‌مانید تا بازی مورد علاقه‌تان را انجام دهید، این احتمال وجود دارد که دیگران نیز آن را دریافت کنند.

اجازه ندهید وسواس دنیای شما را محدود کند

وسواس زمانی مشکل ساز می شود که تمام وقت و انرژی شما را جذب کند و برای بقیه چیزها باقی نماند. شما تنها کسی هستید که واقعاً می توانید بفهمید که چقدر مشکل شما شدید است. اگر موضوع وسواس تان برایتان شادی می آورد، و هنوز هم برای رفع نیازهای اولیه و حفظ روابط دوستانه خود وقت دارید، شاید اشکالی ندارد که اجازه دهید همینطور بماند.

کلینیک روانشناسی و نوروفیدبک دکتر آرزو امیدوارخدا به ارائه‌ی خدمات مشاوره برای کودکان، بزرگسالان و زوجین می‌پردازد. جهت دریافت نوبت با کلینیک تماس برقرار نمایید.

تهرانپارس فلکه دوم نبش بلوار ناهیدی ساختمان پزشکان ابن سینا طبقه دو

09373628819

سوالات متداول برای “با وسواس چه کنم؟”

1. وسواس چیست؟

وسواس فکری-اجباری (OCD) اختلالی است که با افکار وسواسی (افکار ناخواسته و آزاردهنده) و رفتارهای اجباری (اعمالی که برای کاهش اضطراب ناشی از افکار وسواسی انجام می‌شوند) مشخص می‌شود.

2. علائم وسواس چیست؟

علائم وسواس فکری-اجباری می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • افکار وسواسی: افکار ناخواسته و آزاردهنده، مانند ترس از آلودگی، بیماری، خشونت یا مرگ.
  • رفتارهای اجباری: اعمالی که برای کاهش اضطراب ناشی از افکار وسواسی انجام می‌شوند، مانند شستشوی مکرر دست‌ها، چک کردن مکرر، نظم و ترتیب بیش از حد، یا دعا و نیایش.
  • اضطراب: احساس اضطراب و ترس شدید که ناشی از افکار و رفتارهای وسواسی است.
  • افسردگی: احساس غم و اندوه و ناامیدی که می‌تواند ناشی از وسواس باشد.

3. علل وسواس چیست؟

علل دقیق وسواس فکری-اجباری هنوز به طور کامل شناخته نشده است. با این حال، عوامل مختلفی می‌توانند در ابتلا به این اختلال نقش داشته باشند، از جمله:

  • ژنتیک: سابقه خانوادگی وسواس فکری-اجباری
  • ساختار مغز: تفاوت‌هایی در ساختار مغز افراد مبتلا به وسواس فکری-اجباری
  • عوامل محیطی: رویدادهای استرس‌زا در دوران کودکی یا بزرگسالی

4. وسواس چگونه درمان می‌شود؟

درمان وسواس فکری-اجباری معمولاً شامل ترکیبی از روش‌های مختلف است، از جمله:

    • روان درمانی: روش‌های مختلفی از روان درمانی، مانند رفتار درمانی شناختی (CBT)، می‌توانند به شما در شناسایی و تغییر الگوهای تفکر و رفتار که به وسواس شما دامن می‌زنند، کمک کنند.
    • دارو درمانی: داروهای ضد افسردگی می‌توانند به کاهش علائم وسواس، مانند اضطراب و افکار وسواسی، کمک کنند.

 

بدون نظر on درمان وسواس

پاسخگوی شما عزیزان 9 الی 21