با مشاوران ما صحبت کنید

مشاوره فردی

طرحواره چیست

مشاوره فردی

همه ی ما از بدو تولد با بازخوردهای منفی اجتماع و مشکلاتی رو به رو می شویم که همه یک امر طبیعی هستند و مهم طرز برخورد و عملکرد منطقی ماست که مسیر زندگی ما را معلوم میکند.امروزه بیشتر افراد برای بهبود عملکرد رفتاری خود در مقابل چالش های زندگی و همچنین خودشناسی که پایه ی زندگی موفق است به مشاوره ها مراجعه می کنند.اما مشاوره چیست؟مشاور کیست؟چه خدماتی به ما ارائه می دهد؟و هدف از مشاوره رفتن چیست؟

مشاوره چیست؟

مشاوره فرایند درمانی است که مشاور با ایجاد و حفظ محیطی امن ٬سعی بر ایجاد ارتباط با فرد مراجعه کننده دارد که بتواند مشکل او را ریشه یابی و حل کند و گاه هدف٬ کمک به رشد فرد و بهبود کارایی او در تعامل با خودش و دیگر افراد است.

مشاور کیست؟

مشاور فرد متخصصی است که با دیدن دوره های آموزشی و دریافت تخصص لازم به ریشه یابی و حل مشکلات شما کمک میکند.

یک مشاور در حالکت کلی باید ویژگیهلی زیر را داشته باشد:

1ـ به حل مشکلات انسان ها علاقه مند باشد. از استدلال و درک خوبی برخوردار باشد.

3ـ از سلامت جسمانی و روانی برخوردار باشد.صمیمی و رازدار باشد و به دیگران احترام بگذارد.بتواند عقاید و نظراتی که مخالف نظر اوست را تحمل کند. توانایی تحمل خشم٬تحقیر٬انتقاد و بی اعتنایی مددجو را داشته باشد.

انواع مشاوره

الف) مشاوره فردی:

در این نوع مشاوره تنها یک نفر از طرف مشاور مورد راهنمایى و مشاوره قرار مى گیرد.

ب) مشاوره گروهی:

در این نوع تعداد کمک گیرندگان در هر جلسه، از یک نفر بیشتر است و بنابراین اعضاء گروه براى رسیدن به هدف یا اهداف معین و مشخص در یک زمان در یک مکان دور هم جمع مى شوند و دربارهٔ موضوع مشخص بحث مى کنند.

انواع مشاوره فردی

۱- طرحواره درمانی

۲- روان پویشی

۳- درمان پذیرش و تعهد

۴- درمان شناختی رفتاری (CBT)

۵- رفتار درمانی دیالکتیکی

و…

CBT چیست؟

درمان شناختی رفتاری یا همان سی.بی.تی (CBT)، یک روش روان درمانی کوتاه مدت است که مشاور از آن برای آموزش افراد استفاده می کنند و احساسات و رفتارهای آنها را از طریق تغییر الگوهای فکری و باورهایشان، تغییر می دهند. در حقیقت اساس رفتار درمانی شناختی این است که نوع تفکر و الگوهای فکری و شناخت ما از محیط اطراف و خودمان و البته تفسیر شخصی ما از اتفاقات زندگی، باعث بروز رفتارها و احساسات ما می شود و به طور کلی ما هرطور که فکر کنیم، همان طور هم احساس می کنیم و رفتار های ما متناسب با همان افکار و احساسات شکل می گیرند.

مشاور در چه زمینه هایی میتواند کمک کند؟

۱- درمان افسردگی

۲- درمان استرس و اضطراب

۳- افزایش آگاهی فرد

۴- تشویق به خود آگاهی

۵-درمان پرخاشگری و عصبانیت

۶- تقویت مهارت های ارتباطی

۷- درمان اعتماد به نفس پایین

۸- درمان اختلال دو قطبی

۹- کمک به خودشناسی

۱۰- حل مسائل بین فردی

چند نکته مهم

  1. برای مشاوره نیاز به آمادگی روحی دارید. به دلیل اینکه زمان مراجعه به مشاور شما باید بتوانید بی پرده و بی خجالت از تمام مشکلات صحبت کنید و ممکن است مشاور برای آگاهی بیشتر و ریشه یابی مجبور به پرسش سوالاتی شود که پاسخ دادن به آن برای شما ناخوشایند باشد.اما باید بدانید که مشاور به شما تعهد دارد و رازدار شماست و بدون قضاوت شما ٬ تنها هدفش رفع و حل مشکل شماست.
  2. اینکه بخواهید با فرار از گفتن یک سری مسائل و یا دروغ گفتن، خویشتن داری کنید تنها باعث ایجاد اختلال در دوره درمانی شما میشود و مشکل شما آنگونه که باید برطرف نمیشود.
  3. اینکه قبل از مراجعه به مشاور بدانید چه میخواهید کمک بسزایی در مطرح کردن مشکلتان میکند.اینکه بدانید می خواهید به چه چیز برسید؟ از مشاور چه انتظاری دارید؟ چه اتفاقی بیفتد تا فکر کنید جلسه مشاوره موفقیت آمیز بوده است؟
  4. توجه داشته باشید که از پرسیدن سوال دریغ نکنید، این حق شماست. اگر در اولین جلسه، شما با مشاور احساس راحتی نمی کنید، این وظیفه شماست که به دنبال جلسه دیگری باشید. خود را مجبور نکنید. علاوه بر این، به خاطر داشته باشید که برای این که مشاوره روانشناسی شما موفقیت آمیز باشد، باید بتوانید با مشاور خود رابطه دوستانه ایجاد کنید. اگر شواهد برخلاف این موضوع است، به دنبال شخص دیگری باشید.
  5. همیشه به یاد داشته باشید که شما به مشاوره می روید تا آنچه را که باید بشنوید، نه آنچه را که دوست دارید.گاهی ممکن است سخنی کاملا تلخ و بر خلاف میل و خواسته شما باشد اما باید به مشاور اعتماد کامل را داشته باشید و بدانید او مناسب ترین راه حل را به شما میدهد هر چند برایتان ناخوشایند باشد.

بدون نظر on مشاوره فردی

نظر بدهید

پاسخگوی شما عزیزان 9 الی 21